Wijk Rijnstrangen

Rijnstrangen is een wijk in de gemeente Zevenaar. De wijk Rijnstrangen heeft 95 inwoners waarvan 50 mannen en 45 vrouwen. Er wonen in Rijnstrangen 10 kinderen onder de zestien jaar en 30 ouderen van 65 jaar of ouder. Van deze inwoners zijn in totaal 15 inwoners met tenminste één ouder welke in het buitenland is geboren. Ze heeft een totale opvervlakte van 1435 km² waarvan 1268 km² land is en de rest bestaat uit water. Op grond van de omgevingsadressendichtheid mag deze wijk betiteld worden als niet stedelijk.

Burgelijkestaat

In deze wijk wonen 35 personen welke nog nooit een huwelijk hebben gesloten of een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan. Daarnaast zijn er 50 personen welke dit wel zijn aangegaan en dit nog steeds zijn. In totaal zijn er 5 welke zijn gescheiden waarvan er 0 zijn gescheiden door overlijden van de partner.

Woningen

De wijk Rijnstrangen heeft een totale woningvoorraad van 39 waarvan 92 procent is bewoond. Van de totale wonningvoorraad zijn 85 procent koopwoningen de overige 15 procent huurwoningen. Tot slot heeft 90 procent een bouwjaar van voor 2000 en de overige 10 procent van de woningen zijn in 2000 of later gebouwd.

Voorzieningen

In de wijk is de gemiddelde afstand naar een huisartsenpraktijk km, grote supermarkt 2,40 km, kinderdagverblijf km en tot slot de afstand tot school km.


Naam
Rijnstrangen
Gemeente
Zevenaar

Buurten in Rijnstrangen


Rijnstrangen