Wijk Binnen- en Buitenhavens

Binnen- en Buitenhavens is een wijk in de gemeente Vlissingen. De wijk Binnen- en Buitenhavens heeft 95 inwoners waarvan 55 mannen en 40 vrouwen. Er wonen in Binnen- en Buitenhavens 20 kinderen onder de zestien jaar en 10 ouderen van 65 jaar of ouder. Van deze inwoners zijn in totaal 15 inwoners met tenminste één ouder welke in het buitenland is geboren. Ze heeft een totale opvervlakte van 250 km² waarvan 229 km² land is en de rest bestaat uit water. Op grond van de omgevingsadressendichtheid mag deze wijk betiteld worden als weinig stedelijk.

Burgelijkestaat

In deze wijk wonen 50 personen welke nog nooit een huwelijk hebben gesloten of een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan. Daarnaast zijn er 50 personen welke dit wel zijn aangegaan en dit nog steeds zijn. In totaal zijn er 5 welke zijn gescheiden waarvan er 0 zijn gescheiden door overlijden van de partner.

Woningen

De wijk Binnen- en Buitenhavens heeft een totale woningvoorraad van 29 waarvan 83 procent is bewoond. Van de totale wonningvoorraad zijn 69 procent koopwoningen de overige 31 procent huurwoningen. Tot slot heeft 41 procent een bouwjaar van voor 2000 en de overige 59 procent van de woningen zijn in 2000 of later gebouwd.

Inkomen

Van alle inwoners in deze wijk hebben 100 een inkomen.

Voorzieningen

In de wijk is de gemiddelde afstand naar een huisartsenpraktijk 2,30 km, grote supermarkt 1,50 km, kinderdagverblijf 1,70 km en tot slot de afstand tot school 1,70 km.


Naam
Binnen- en Buitenhavens
Gemeente
Vlissingen

Buurten in Binnen- en Buitenhavens


Bedrijventerrein Oost-Souburg WestBuitenhavenKennishaven