Wijk Moerenburg

Moerenburg is een wijk in de gemeente Tilburg. De wijk Moerenburg heeft 45 inwoners waarvan 25 mannen en 20 vrouwen. Er wonen in Moerenburg 5 kinderen onder de zestien jaar en 10 ouderen van 65 jaar of ouder. Van deze inwoners zijn in totaal 5 inwoners met tenminste één ouder welke in het buitenland is geboren. Ze heeft een totale opvervlakte van 154 km² waarvan 141 km² land is en de rest bestaat uit water. Op grond van de omgevingsadressendichtheid mag deze wijk betiteld worden als weinig stedelijk.

Burgelijkestaat

In deze wijk wonen 20 personen welke nog nooit een huwelijk hebben gesloten of een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan. Daarnaast zijn er 25 personen welke dit wel zijn aangegaan en dit nog steeds zijn. In totaal zijn er 0 welke zijn gescheiden waarvan er 0 zijn gescheiden door overlijden van de partner.

Woningen

De wijk Moerenburg heeft een totale woningvoorraad van 20 waarvan 85 procent is bewoond. Van de totale wonningvoorraad zijn 80 procent koopwoningen de overige 20 procent huurwoningen. Tot slot heeft 90 procent een bouwjaar van voor 2000 en de overige 10 procent van de woningen zijn in 2000 of later gebouwd.

Voorzieningen

In de wijk is de gemiddelde afstand naar een huisartsenpraktijk km, grote supermarkt 1,30 km, kinderdagverblijf 1,10 km en tot slot de afstand tot school 1,20 km.


Naam
Moerenburg
Gemeente
Tilburg

Buurten in Moerenburg


Moerenburg