Wijk Oosterwolde

Oosterwolde is een wijk in de gemeente Ooststellingwerf. De wijk Oosterwolde heeft 9655 inwoners waarvan 4755 mannen en 4900 vrouwen. Er wonen in Oosterwolde 1540 kinderen onder de zestien jaar en 2315 ouderen van 65 jaar of ouder. Van deze inwoners zijn in totaal 1030 inwoners met tenminste één ouder welke in het buitenland is geboren. Ze heeft een totale opvervlakte van 3107 km² waarvan 3071 km² land is en de rest bestaat uit water. Op grond van de omgevingsadressendichtheid mag deze wijk betiteld worden als weinig stedelijk.

Burgelijkestaat

In deze wijk wonen 4185 personen welke nog nooit een huwelijk hebben gesloten of een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan. Daarnaast zijn er 3940 personen welke dit wel zijn aangegaan en dit nog steeds zijn. In totaal zijn er 1525 welke zijn gescheiden waarvan er 640 zijn gescheiden door overlijden van de partner.


Naam
Oosterwolde
Gemeente
Ooststellingwerf

Buurten in Oosterwolde


Oosterwolde-BiezenkampOosterwolde-BuitengebiedOosterwolde-Centrum-Noord-OostOosterwolde-Centrum-Noord-WestOosterwolde-Centrum-Zuid-OostOosterwolde-DuisterewegOosterwolde-HaerenkwartierOosterwolde-HiemingOosterwolde-IndustrieOosterwolde-IrisOosterwolde-MadenOosterwolde-Noord-OostOosterwolde-PrandingaOosterwolde-SchottelenburgOosterwolde-SlattenOosterwolde-SnellingerdijkOosterwolde-WeemewegOosterwolde-Zuid