Wijk Amsterdamse Bos

Amsterdamse Bos is een wijk in de gemeente Amstelveen. De wijk Amsterdamse Bos heeft 115 inwoners waarvan 60 mannen en 55 vrouwen. Er wonen in Amsterdamse Bos 35 kinderen onder de zestien jaar en 15 ouderen van 65 jaar of ouder. Van deze inwoners zijn in totaal 35 inwoners met tenminste één ouder welke in het buitenland is geboren. Ze heeft een totale opvervlakte van 802 km² waarvan 648 km² land is en de rest bestaat uit water. Op grond van de omgevingsadressendichtheid mag deze wijk betiteld worden als weinig stedelijk.

Burgelijkestaat

In deze wijk wonen 70 personen welke nog nooit een huwelijk hebben gesloten of een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan. Daarnaast zijn er 40 personen welke dit wel zijn aangegaan en dit nog steeds zijn. In totaal zijn er 15 welke zijn gescheiden waarvan er 5 zijn gescheiden door overlijden van de partner.

Woningen

De wijk Amsterdamse Bos heeft een totale woningvoorraad van 42 waarvan 95 procent is bewoond. Van de totale wonningvoorraad zijn 57 procent koopwoningen de overige 43 procent huurwoningen. Tot slot heeft 95 procent een bouwjaar van voor 2000 en de overige 5 procent van de woningen zijn in 2000 of later gebouwd.

Inkomen

Van alle inwoners in deze wijk hebben 100 een inkomen.

Voorzieningen

In de wijk is de gemiddelde afstand naar een huisartsenpraktijk km, grote supermarkt 1,40 km, kinderdagverblijf 1,10 km en tot slot de afstand tot school 1,10 km.


Naam
Amsterdamse Bos
Gemeente
Amstelveen

Buurten in Amsterdamse Bos


Amsterdamse Bos NoordAmsterdamse Bos Zuid